Galleria Lastenkirjan näyttelyhaku

Galleria Lastenkirja - Kuvituskuva: Saara Vallineva

GALLERIA LASTENKIRJAN NÄYTTELYHAKU VUOSILLE 2025-2026 ALKAA ELOKUUSSA! Lisätietoja saat tästä liitteestä.

Kesällä 2023 aloittanut Galleria Lastenkirja sijaitsee Tampereella Tahmelan Huvilalla ja on lastenkirjakuvitustaiteeseen keskittynyt galleria.

Tahmelan Huvila ja Pispalan kirjasto
Tahmelan Huvila on Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen hallinnoima, Tampereen kaupungin omistama omaehtoinen kulttuuritila, vanha 1890-luvulla rakennettu pitsihuvila Pyhäjärven rannassa. Tahmelan Huvila on osallistava kulttuuritila, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja, kirjailijavierailuja, kirjanjulkkareita ja lastentapahtumia. Huvilalla toimii tunnelmallinen lounaskahvila.

Pispalan kirjasto on Pispalan Kirjastoyhdistys ry:n ylläpitämä kirjasto Tampereella, osoitteessa Pispalan valtatie 21. Tahmelan Huvilalla sijaitsee Pispalan kirjaston sivupiste, idyllinen Tahmelan Huvilan lastenkirjasto.

Galleriatila
Galleria Lastenkirja sijaitsee Pispalan lastenkirjastossa. Pispalan kirjasto järjestää Huvilalla muun muassa kirjaston satutuokioita, toimintaa koululaisille kesäaikaan sekä lukukoira-lukuhetkiä. Gallerian aukioloajat ovat samat kuin Tahmelan Huvilan: ma ja pe klo 11-17, ti-to klo 11-20 ja la-su klo 12-16.

Huoneessa on 3 ripustusseinää. Suurin seinäpinta on tyylikkään tummanvihreä, kaksi kapeampaa seinää valkoiset. Huoneessa on ripustuskiskot. Näyttelyseinillä on matalat kirjahyllyt. Huone on pieni ja kodikas, mutta seinäpintaa on paljon, huonekorkeus on noin 3,10 metriä. Seinien pituudet: vihreä seinä 4,45 m. Valkoinen ikkunaseinä 1,60 m, seinä jossa oviaukko 2,40 m.

Kuvituskuva: Meria Palin

Kuka voi hakea?
Näyttelyhaku on tarkoitettu kaikille lastenkirjakuvittajille. Näyttelyyn voidaan hakea uusilla tai aikaisemmin julkaistulla lastenkirjoilla.

Hae näin:
Lähetä hakemus sähköpostilla osoitteeseen huvila.galleria@gmail.com. Lähetä liitteet (näyttelysuunnitelma, kuvat) yhtenä pdf-tiedostona. Tee hakemusliitteestäsi max 5 Mt. Haku päättyy 15.9.2024.

Nimeä tiedosto omalla nimelläsi.

Hakemuksen tulee sisältää:

1. Tiivis näyttelysuunnitelma, josta ilmenee ainakin lastenkirjan nimi ja teema.
2. Teoskuvia 3-10 kpl teostietoineen. Mukana voi olla myös kuvituksen luonnosvaiheen kuvia.
3. Ansioluettelo sis. lastenkirjajulkaisut
4. Toive näyttelyn ajankohdasta. Huomaathan, että lopulliset näyttelyajat sovitaan kun näyttelyt on valittu.
5. Kerro myös, jos sinulla on ideoita mahdollisesta oheisohjelmasta (lukuhetket, työpajat ym.) näyttelyysi liittyen.

Jos haet näyttelyä ryhmänä
Ryhmänäyttelyssä hakemusta hoitaa ryhmän yhteyshenkilö, joka lähettää yhteisen, tiivistetyn näyttelyhakemuksen.

Näyttelytilan vuokra
Pispalan kirjasto tarjoaa näyttelynpitäjälle tilavuokran. Myydyistä teoksista Huvilan myyntiprovisio on 15 %.

Näyttelynpitäjän vastuut
Näyttelynpitäjä vastaa itse teosten materiaali-, kuljetus-, painatus- ja kehystyskuluista sekä teosten mahdollisista vakuutuksista. Näyttelynpitäjän tulee toimittaa gallerialle muutamia teoskuvia ja näyttelyesittely tiedotusta varten kolme viikkoa ennen näyttelyn avautumista. Näyttelynpitäjä ripustaa ja purkaa näyttelyn itse, mutta saa tarvittaessa apua gallerian henkilökunnalta. Huvilalta löytyy tikkaat.

Miten näyttelyvalinnat tehdään
Hakemukset arvioi kuvittajista ja asiantuntijoista koostuva raati. Raadin sihteerinä toimii Tahmelan Huvilan näyttelykoordinaattori, joka valintojen jälkeen toimii näyttelynpitäjien yhteyshenkilönä.

 

Näyttelykoordinaattori

050 523 7224

huvila.galleria@gmail.com