Rakennuskulttuurikeskus Piiru

Kuvituskuva:
Kuvituskuva:
Kuvituskuva:

Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys rakentaa aktiivisesti yhteistyötä korjausrakentamisen alalla toimivien osapuolten välille: koulutusorganisaatiot, viranomaiset, yritykset ja kolmannen sektorin toimijat. Yhdistys kunnosti Pispalassa sijaitsevan entisen Uittoyhdistyksen talon ja käynnisti siellä Piirun toiminnot. Talo on korjattu säilyttävin menetelmin ja siellä on testattu erilaisia korjaustapoja ja jätetty esille talon aikaisempia korjauksia ja kerrostumia. Talo toimii myös oppimisympäristönä, sillä korjaukset on dokumentoitu huolellisesti.

Piiru on elämyksellinen näyttely- ja kohtaamispaikka, josta vanhan rakennuksen omistaja, korjausrakentaja, oppilas, opettaja tai kuka tahansa rakennuskulttuurista kiinnostunut saa tietoa, kuinka hoitaa ja korjata vanhoja rakennuksia, millaisia materiaaleja kannattaisi käyttää, mistä löytyy ammattitaitoisia tekijöitä ja miten säästää kustannuksissa.

Keskuksen lisäksi yhdistyksen nettisivuilta löytyy paljon tietoa ja pienestä varaosapankista rakennusosia. Piiru järjestää luentoja ja kursseja korjausrakentamisesta kiinnostuneille. Lapsille suunnatut tapahtumat ja erilaiset työnäytökset ovat myös suuri menestys erityisesti kesäaikaan.